Prečo sa učiť nemčinu zameranú na oblasť gastronómie?

Prečo sa učiť nemčinu zameranú na oblasť gastronómie?

V súčasnosti je z pracovného hľadiska pre kuchárov a čašníkov ťažké obdobie.

Najmä pre čašníkov, ktorí odrazu nie sú potrební, keďže nie je koho obsluhovať. U kuchárov je situácia trochu lepšia z toho hľadiska, že výdaj jedál alebo donáška stále fungujú. Obmedzenia sa dotkli nielen nás, ale problémy majú aj gastronomické podniky v nemecky hovoriacich krajinách, kam mnoho Slovákov a Čechov cestovalo za prácou. Dobré platové podmienky a dostatok práce sú nateraz minulosťou.

Dobrou správou však je, že zatiaľ čo v iných odvetviach prešli podniky z veľkej časti do online priestoru, gastronómia vždy bola a aj bude offline – čo znamená, že ľudia sa nenajedia cez internet, ale keď sa podmienky uvoľnia a reštaurácie, ktoré neskrachovali, znovuotvoria, zákazníci znovu začnú prichádzať, a to znamená aj obnovené pracovné miesta pre kuchárov a čašníkov.

Myslime však na to, že kým sa všetko znovu rozbehne, nejaký čas to potrvá a konkurencia je a bude čoraz väčšia. Znamená to vyšší počet uchádzačov o voľné pracovné miesto. Ak sa o jednu pracovnú pozíciu budú uchádzať viacerí odborne schopní uchádzači, ďalším kritériom pri výbere vhodného kandidáta môže byť pre zamestnávateľa dĺžka praxe, referencie, ale tiež jazykové znalosti.

Odporúčam preto poriadne sa pripraviť. Možno by si chcel/a skúsiť prácu v zahraničí, možno zostať doma na Slovensku. Znalosť angličtiny je už často považovaná za samozrejmosť, znalosť ďalšieho cudzieho jazyka je obrovskou výhodou.

Rozhodla som sa preto pomôcť s učením sa nemčiny. Veľmi jednoduchým spôsobom, a to pravidelným pridávaním obrázkov so slovíčkami alebo frázami. Takto sa Ti zábavnou formou bez nutnosti učenia dostanú slovíčka do pamäte ľahšie a ostanú tam dlhodobo, čiže celkovo je to efektívny spôsob učenia sa jazyka. Príspevky, ktoré pripravujem, sú ideálnym štartom k intenzívnej výučbe. Sledovať ich môžeš na fanpage Gastro Deutsch na Facebooku aj na Instagrame.

Ak by si sa chcel/a nemčinu pre oblasť gastronómie učiť naozaj intenzívne, prečítaj si o výhodách poradenského programu a o tom, čo všetko zahŕňajú online kurzy vytvorené k nemeckému jazyku určenému pre čašníkov → nemecký jazyk pre čašníkov

V prípade záujmu o jazykový poradenský program pre čašníkov (a čoskoro aj pre kuchárov) ma neváhaj kontaktovať správou, e-mailom alebo vyplň nezáväzný formulár.