Online kurz nemčiny pre kuchárov a kuchárky

Online kurz nemčiny pre kuchárov a kuchárky

Dlho pripravovaný online kurz nemeckého jazyka pre kuchárov a kuchárky je už v ponuke na našom portáli. Ak sa nevieš dočkať, kedy si pozrieš prvú lekciu, vytvor si účet, s ktorým sa budeš prihlasovať do svojej online učebne, a objednaj si tento online kurz s prístupom na 1 rok už teraz. 😊

Objednať kurz

Krátka ukážka

„Ak ešte váhaš, či je kurz pre Teba vhodný a čo všetko online videá zahŕňajú, čítaj ďalej.“

 Pracuješ ako kuchár / kuchárka na Slovensku alebo v Česku a chceš ísť za prácou do niektorej z nemecky hovoriacich krajín?
 Pracuješ ako kuchár / kuchárka na Slovensku alebo v Česku, v podniku, kde je medzinárodný kolektív, a chceš sa naučiť dorozumieť po nemecky?
 Máš prax ako kuchár / kuchárka, hľadáš si však momentálne prácu a zvažuješ aj prácu v zahraničí, nevieš sa však dorozumieť po nemecky?
 Pracuješ v nemecky hovoriacej krajine na pozícii, kde ťa prijali aj bez ovládania nemčiny, chceš sa však uchádzať o lepšiu pozíciu, kde sa vyžaduje aspoň základná znalosť nemčiny?
 Prípadne sa chceš vedieť dorozumieť po nemecky pre vlastný dobrý pocit napríklad pri návšteve reštaurácie v nemecky hovoriacej krajine?


Aké benefity Ti prinesie registrácia do členskej sekcie na portáli Gastro Deutsch a objednanie kurzu:

Naučíš sa výrazy a frázy, ktoré sú nevyhnutné pre plynulú komunikáciu v kuchyni. Okrem toho sa zameriame aj na preklad receptov z nemčiny, čo Ti okrem rozšírenia slovnej zásoby pomôže pochopiť formu, akou sú recepty v nemčine písané. A ak už dokážeš porozumieť receptu v nemčine v písanej forme, ľahko si vyhľadáš na internete alebo v kuchárskych knihách aj ďalšie nové recepty. Takisto bude pre teba oveľa jednoduchšie rozumieť hovorenému receptu, napríklad vo videu.

Pripravili sme si tiež špeciálny modul, v ktorom Ti ukážeme, ako si vyhľadať pracovnú ponuku najskôr na slovenskom pracovnom portáli a následne aj v nemčine na rakúskom pracovnom portáli. Okrem toho Ti dáme zopár tipov aj na stránky s pracovnými ponukami v Nemecku, vo Švajčiarsku či s prácou na výletných lodiach. Ukážeme si aj vzorový životopis a motivačný list, ktorý Ťa môže inšpirovať, ak sa chceš uchádzať o prácu a pripojiť motivačný list, ale rozmýšľaš, čo tam napísať a akú by mal mať štruktúru, aby bol prehľadný a aby skutočne zaujal. 🙏

Tento kurz Ti pomôže zlepšiť sa v nemčine, ak už máš nejaké základy či už zo školy, ako samouk alebo pôsobíš v zahraničí na pozícii, kde nepotrebuješ ovládať nemčinu, ale chceš sa ju predsa len naučiť. Takisto Ti pomôže aj vtedy, keď s nemčinou ešte len začínaš úplne od začiatku. Možno si niektoré lekcie budeš potrebovať zopakovať a pozrieť viackrát alebo si dokúpiť online konverzáciu, každopádne lekcie sú koncipované tak, že to určite zvládneš. Počas obdobia Tvojho aktívneho kurzu si môžeš každé video prehrávať neobmedzene koľkokrát len chceš a potrebuješ. Ak už ale v nemecky hovoriacej krajine pôsobíš dlhšie obdobie a vieš plynule komunikovať alebo máš z nemčiny dokonca maturitu, kurz by bol pre teba skôr opakovaním toho, čo už vieš a prinesie Ti len málo nového.

V online videách získaš:

 Základy gramatiky
 Slovnú zásobu zameranú na prácu v kuchyni
 Ukážky prekladu receptov
 Ukážku životopisu a motivačného listu

Ako zistíš, či je pre Teba kurz vhodný?

 Som kuchár / kuchárka a chcem sa naučiť nemčinu od základov.
 Som kuchár / kuchárka a chcem sa naučiť slovíčka z nemčiny zamerané na moju profesiu.
 Mám z nemčiny určité základy, chcem sa však zamerať na tému gastronómia v kuchyni.
 Som v nemčine večný samouk a chcem prehľadný základ gramatiky a slovnú zásobu zameranú na oblasť gastronómie v kuchyni.
 Pracujem v nemecky hovoriacej krajine na pomocnej gastronomickej pozícii, kam ma prijali bez nutnosti ovládania nemeckého jazyka, chcem sa však po nemecky naučiť.

 Viem hovoriť plynule po nemecky.
 Mám z nemčiny maturitu.
 Mám z nemčiny jazykový certifikát na úrovni B1 a vyššie.


Objednať kurz

Krátka ukážka