5 dôvodov, prečo využiť čas na vzdelanie

5 dôvodov, prečo využiť čas na vzdelanie

Možno ste pracovali v gastronómii a hotelierstve a kvôli opatreniam na ochranu zdravia ste stratili prácu. Možno ste z inej oblasti a máte možnosť pracovať z domu. V každom prípade ak máte dostatok času, ako ho využívate? Pre každého človeka bez výnimky trvá deň 24 hodín a je len na nás, aké priority si určíme. Robíte niečo zmysluplné, aby ste mohli byť o krok pred konkurenciou? Venujete sa rodine, alebo svojim záľubám? Alebo sa sťažujete ako je všetko zle, ako nič nestíhate, alebo naopak ako nemáte čo robiť a nedarí sa vám?

Ak si myslíte, že by pre Vás znalosť nemeckého jazyka mohla byť v súčasnosti, alebo v budúcnosti prospešná, využite čas práve teraz a učte sa online. Online videá programu Gastro Deutsch sú rozdelené na tri časti. Gramatická časť je vhodná pre všetkých začiatočníkov, ale tiež pre mierne pokročilých, ktorí si chcú gramatiku zopakovať, druhá časť je určená pre profesiu čašník-servírka a záverečná časť obsahuje názornú ukážku ako si vyhľadať pracovnú ponuku, reagovať na ňu a ako správne napísať životopis a motivačný list, aby ste zvýšili svoje šance pri obsadzovaní pracovného miesta.

Tu je 5 dôvodov, prečo sa učiť nemčinu práve teraz.

1. Toľko času ako teraz počas obmedzení už (snáď z takéhoto dôvodu) nebudete mať

2. Ak zostanú niektoré prevádzky zatvorené, bude menej pracovných miest, zvýšte svoje šance na pohovore pred ostatnými znalosťou nemeckého jazyka

3. V blízkosti máme nemecky hovoriace krajiny Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, kde vždy bola v hotelierstve a gastronómii potrebná pracovná sila zo zahraničia. Áno, aj tieto krajiny zasiahla kríza, ale ak ste vo svojom odbore špecialistom, stačí k tomu ovládať nemecký jazyk a dvere máte otvorené.

4. Momentálne si mnoho ľudí zvyklo na online formu vzdelávania, objednávania, vďaka čomu šetríte čas na cestu a môžete sa zúčastniť kurzu, aký možno vo vašom meste vôbec nie je dostupný prezenčne. Nemusíte teda nikam chodiť a pritom s pomocou poradenského programu budete neustále s nemčinou v kontakte. Je to teda ešte efektívnejšie ako navštevovať 2x týždenne kurz fyzicky a mať knihu pohodenú niekde na stole.

5. Investujte do vzdelania. Čo spravíte dnes, zajtra využijete a budete si za to vďační. Spravíte niečo zmysluplné, z čoho môžete mať nielen dobrý pocit, ale tiež plnšiu peňaženku vďaka možnosti uchádzať sa o lepšie platené pozície.

Prihlás sa do poradenského programu

Výhody poradenského programu

• pri poradenskom programe vás sprevádzam počas celej doby trvania rozvrhu online videí a zostávame v kontakte aj po skončení programu

• viem vás usmerniť, ak vám niečo nie je jasné a dodatočne vysvetliť

• poradím, ak máte nejaké otázky ohľadne nemčiny z praxe

• počas konverzácii dohliadnem na správnu výslovnosť

• podporím vás v udržaní si motivácie pri učení

Čo obsahujú online kurzy

1. modul gramatika – obsahuje 8 lekcií (úvod, pozdravy a základné frázy, časovanie slovies, podstatné mená, prídavné mená, slovosled, číslovky a určenie času, minulý čas)

2. modul odborná časť – obsahuje 8 lekcií (personál a typy prevádzok, inventár, jedálny a nápojový lístok, komunikácia so zákazníkom, vyššia forma obsluhy, menu, vlastnosti a typy hostí, národné pokrmy)

3. modul - ako si hľadať prácu a reagovať na pracovnú ponuku obsahuje 4 lekcie

Prihlás sa do poradenského programu

Poradenský program a online kurzy nemeckého jazyka pre čašníkov sú vhodné pre začiatočníkov aj pre stredne pokročilých, ktorí si chcú nemčinu zopakovať, alebo vylepšiť. Podľa vašej úrovne závisí dĺžka poradenského programu, aby sme všetkému venovali toľko času, koľko je potrebné.